Over ons

Bouwers en aannemers

Welkom op mijn blog over bouwers en aannemers. Ik ben Johan. Sinds ik op pensioen ben heb ik mijzelf toegelegd op het schrijven van mijn informatieve blog. Jarenlang heb ik gewerkt in de bouw en ben ik zelfs een tijdje aannemer geweest. Ik ben dus zeer goed op de hoogte van de werken die men zelf kan uitvoeren alsook de werken waar men beter een aannemer voor in de hand kan nemen. Met deze ervaring wil ik u dan ook helpen te bepalen of u zelf gaat klussen of dat u het werk uitbesteedt. Bouwers en aannemers zijn twee verschillende takken, maar sluiten elkaar niet uit. Veel leesplezier gewenst.

Zoeken

Archief

Tags

Bouwers en aannemers

Cv onderhoud: waarom & hoe vaak is dit nodig?

by Vincent Armstrong

Het goed laten onderhouden van de ketel van je centrale verwarming is belangrijker dan veel woningbezitters zich beseffen. Zeker huiseigenaren met een bijna nieuwe cv ketel vergeten nogal eens om het onderhoud van de ketel periodiek te laten verzorgen. Maar het eens in de zoveel tijd laten nakijken van je ketel is echt noodzakelijk en levert je veel voordeel op. Waarom is cv onderhoud iets om echt aandacht aan te besteden en goed te regelen? En hoe vaak is het nodig om je ketel te laten nakijken door een professionele installateur, zoals bijvoorbeeld Leenards Warmte- en Luchttechniek BV?

Een professionele periodieke controle van cv ketels is noodzakelijk

Zeker bij cv ketels en boilers die relatief oud zijn, is een regelmatige controle onmisbaar. De eerste reden om dit te regelen, is om de veiligheid van jezelf en je huisgenoten te garanderen. Oudere cv ketels zijn kwetsbaar en kunnen, als het onderhoud verslonst raakt, een gevaar vormen voor de directe omgeving. Koolstofmonoxidevergiftiging door een onveilige en verouderde cv-ketel komt in Nederland jaarlijks nog tientallen keren voor. En meermalen per jaar leidt dit tot onnodige sterfgevallen. Naast veiligheid als eerste prioriteit is cv onderhoud belangrijk om jouw ketel en centrale verwarming zo goed mogelijk te laten werken. Installateurs hebben veel ervaring met het technisch juist afstellen van ketels, zodat ze zo energiezuinig mogelijk werken. Doordat de ketel beter functioneert, spaar je een hoop energiekosten uit en wordt je woning op een goede en gelijkmatige manier verwarmd. Een derde reden om voor je ketel een service- en onderhoudscontract af te sluiten bij een installatiebedrijf, is dat je hiermee de levensduur van je cv-ketel aanzienlijk kunt verlengen. Niet met enkele weken, maar met enkele jaren! Goed onderhoud zorgt dus ook op de langere termijn voor een extra besparing, want je hoeft minder snel een nieuwe ketel te kopen. Ten slotte geeft het onderhoud van de ketel uitbesteden een hoop rust. Je voelt je veiliger in je eigen woning, omdat je weet dat de ketel goed werkt en geen gevaarlijke mankementen heeft.

Hoe vaak dient een cv-ketel nagekeken te worden?

Een belangrijk iets wat je wilt voorkomen als je thuis een cv-ketel hebt, is dat de installatie er op een ijskoude dag plotseling mee stopt. Heb je een service- en onderhoudscontract, dan kun je in dat soort situaties terugvallen op je installateur. Die is dan snel bij jou op locatie om het defect te verhelpen, zodat je weer warm water hebt. Maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Laat daarom minimaal één keer per jaar, maar liever nog jaarlijks tweemaal cv onderhoud uitvoeren door een installatiebedrijf. Je wordt dan niet geconfronteerd met nare storingen.

Delen