Over ons

Bouwers en aannemers

Welkom op mijn blog over bouwers en aannemers. Ik ben Johan. Sinds ik op pensioen ben heb ik mijzelf toegelegd op het schrijven van mijn informatieve blog. Jarenlang heb ik gewerkt in de bouw en ben ik zelfs een tijdje aannemer geweest. Ik ben dus zeer goed op de hoogte van de werken die men zelf kan uitvoeren alsook de werken waar men beter een aannemer voor in de hand kan nemen. Met deze ervaring wil ik u dan ook helpen te bepalen of u zelf gaat klussen of dat u het werk uitbesteedt. Bouwers en aannemers zijn twee verschillende takken, maar sluiten elkaar niet uit. Veel leesplezier gewenst.

Zoeken

Archief

Tags

Bouwers en aannemers

Dozen kopen

by Vincent Armstrong

Waar let je op bij het kopen van dozen?

Zodra je een bedrijf hebt, of spullen via marktplaats verkoopt, heb je dozen nodig voor verzending, of simpelweg voor de opslag van spullen.

Waar let je op bij het dozen kopen?

Waar ga je de dozen voor gebruiken?

Het eerste criteria bij het dozen kopen is, waar je ze voor gaat gebruiken.

Een verzenddoos heeft andere eisen dan een doos voor de opslag van je ordners.

Ga je voor het stevigere bruine karton, of wil je liever het wat luxer ogende bedrukte karton? Voor een opslagdoos zijn handgrepen heel praktisch. Denk maar aan het gemak van handgrepen in een verhuisdoos, of misschien moet je de opslagdozen juist goed kunnen stapelen. Moet de verzenddoos door de brievenbus passen, dan zijn daar speciale brievenbusdozen voor te koop met een geringe dikte.

Hebben je artikelen juist een afwijkende vorm, dan zijn daar ook voldoende mogelijkheden voor. Voor langwerpige spullen zijn er speciale rechthoekige verzendkokers te koop. Deze hebben het voordeel ten opzichte van ronde kokers, dat ze voor hetzelfde verzendtarief als normale dozen verzonden kunnen worden. Voor ronde kokers berekenen diverse vervoerders een extra toeslag.

Heb je juist behoefte aan een vakverdeling in je doos, omdat je bijvoorbeeld flessen wilt verzenden? Ook dat is mogelijk. Gebruik je veel dozen en is het van belang dat je ze snel in elkaar zet? Denk dan eens aan een zelfsluitende of autolock doos. Bij het openvouwen van de doos schuift de bodem direct in elkaar, zodat de doos snel gebruiksklaar is.

Welke dikte karton kies je?

Een tweede criteria bij het dozen kopen is, welke dikte karton je nodig hebt. Voor de verzending van de meeste lichtere artikelen is enkellaags golfkarton voldoende. Verzend je zwaardere of breekbare artikelen, dan is dubbellaags golfkarton geschikter. Zijn je artikelen erg breekbaar, dan kun je ook nog denken aan een extra inlay voor je producten. Ook als je internationaal verzendt, ligt de keuze voor een stevigere kwaliteit karton meer voor de hand. De dozen krijgen immers een hoop te verduren tijdens het transport.

Afmetingen

Het laatste criteria bij het dozen kopen is, welke afmeting volstaat. De doos moet natuurlijk de juiste afmetingen hebben voor je producten. Te klein en je producten passen niet, te groot en je bent onnodig veel kwijt aan extra opvulmateriaal.

Houd er rekening mee bij het kiezen van de afmetingen, hoe je het wil inpakken. Heb je behoefte aan een doos die je product precies omsluit, of wil je juist dat er wat extra ruimte voor verpakkingsmateriaal overblijft, om je spullen extra te beschermen.

Met deze criteria weet je zeker dat je de juiste keuze maakt bij het dozen kopen! BS Verpakkingen heeft vele verschillende soorten beschikbaar!

Delen