Over ons

Bouwers en aannemers

Welkom op mijn blog over bouwers en aannemers. Ik ben Johan. Sinds ik op pensioen ben heb ik mijzelf toegelegd op het schrijven van mijn informatieve blog. Jarenlang heb ik gewerkt in de bouw en ben ik zelfs een tijdje aannemer geweest. Ik ben dus zeer goed op de hoogte van de werken die men zelf kan uitvoeren alsook de werken waar men beter een aannemer voor in de hand kan nemen. Met deze ervaring wil ik u dan ook helpen te bepalen of u zelf gaat klussen of dat u het werk uitbesteedt. Bouwers en aannemers zijn twee verschillende takken, maar sluiten elkaar niet uit. Veel leesplezier gewenst.

Zoeken

Archief

Tags

Bouwers en aannemers

Bouwbedrijf van Dirk

by Vincent Armstrong

Dirk kwam de ladder af. Zijn helm had hij nog op, mocht er ooit iets naar beneden vallen, al was dat in die 25 jaar van trouwe dienst nog nooit gebeurd zijn maar zo was Dirk, niets deed hij buiten het boekje. Hij zag het bouwbedrijf onder zijn supervisie groeien en bloeien. Hoeveel huizen hadden ze wel niet van noppes opgebouwd tot kwalitatieve maar zeer betaalbare woningen? Dirk was de tel kwijt. Niet dat het altijd rozengeur en maneschijn was. Dirk heeft ook zware tijden meegemaakt. De bouwfraude heeft ook zijn bedrijf niet onaangetast gelaten. Toch heeft Dirks bedrijf niet echt last gehad van de parlementaire enquête die een aantal decennia geleden in Nederland woedde. Zo ver was het nu ook weer niet gekomen, maar Dirk wist wel dat het doen en laten van zijn mensen met een heel groot vergrootglas werd gevolgd door allerlei overheidsinstanties.  

Bouwbedrijf in de praktijk

Het werken in de open lucht gaf Dirk altijd een machtig gevoel. Waarschijnlijk was dat een van de heerlijkste dingen die hij deed in het bouwbedrijf en misschien wel überhaupt in zijn leven. Dirk was dan ook echt een buitenmens. Niet dat hij niet genoot van een avondje thuis, maar die sensatie om met het team samen iets te laten ontstaan "van niets naar iets" was toch wel uniek. Ter voorbeeld, op een keer moesten ze een school in een buurt neerzetten waarvan ze wisten dat niemand eigenlijk de middelen had om zo'n bouwwerk te bekostigen. Dirk haalde toen zijn mannen bij elkaar en ze hadden aan 5 minuten vergaderen genoeg. De school wordt gewoon gratis afgeleverd. Ondanks het feit dat de economie nog steeds niet lekker liep, had Dirk er het volste vertrouwen dat deze padvindersdaad hem alleen maar zegen en voorspoed zou brengen in zijn verdere loopbaan en zeker ook in zijn privéleven. Niet lang daarna dan ook kreeg Dirk een reuze-order van meer dan twee jaar werk in de gemeente Amsterdam. Het bouwbedrijf mochten meehelpen aan de Noord-Zuidlijn. Een kanjer van een order mag je wel zeggen, en Dirk wist stiekem dat hij die order alleen maar kregen had in de verdienste van het kosteloos bouwen van die school.  

Bouwbedrijf en nu met pensioen?

Dat waren nog 's herinneringen van Dirk. Telkens als hij eraan denkt, krijgt hij een tevreden gevoel van binnen en hij weet ook dat het bouwbedrijf bij zijn zoon in goede handen is. Nu kan hij fijn van zijn pensioen genieten, en Dirk weet zelf ook dat hij het dubbel en dwars verdiend heeft!

Op zoek naar een bouwbedrijf? Bouwbedrijf De Caluwé en Broekaart BV staat voor u klaar!

Delen