Over ons

Bouwers en aannemers

Welkom op mijn blog over bouwers en aannemers. Ik ben Johan. Sinds ik op pensioen ben heb ik mijzelf toegelegd op het schrijven van mijn informatieve blog. Jarenlang heb ik gewerkt in de bouw en ben ik zelfs een tijdje aannemer geweest. Ik ben dus zeer goed op de hoogte van de werken die men zelf kan uitvoeren alsook de werken waar men beter een aannemer voor in de hand kan nemen. Met deze ervaring wil ik u dan ook helpen te bepalen of u zelf gaat klussen of dat u het werk uitbesteedt. Bouwers en aannemers zijn twee verschillende takken, maar sluiten elkaar niet uit. Veel leesplezier gewenst.

Zoeken

Archief

Tags

Bouwers en aannemers

[QA] Groene energie voor bedrijven in zonnepanelen

by Vincent Armstrong

Wil jij met jouw bedrijf het goede voorbeeld geven en investeren in een beter milieu? Profileer jouw bedrijf als groen bedrijf en start met het investeren in zonnepanelen voor jouw bedrijf. Geniet de komende jaren van een steeds lagere energierekening en wees zelfvoorzienend in de energie voor jouw bedrijf. Je bent op deze manier een groen bedrijf en kunt zelfs subsidies ontvangen voor de installatie van zonnepanelen. Wil je meer weten over wat zonnepanelen kunnen betekenen voor jouw bedrijf? Lees dan gauw verder.

Zonnepanelen plaatsen

Of je nu wilt besparen op de energierekening of iets wilt betekenen voor het milieu. Alles begint bij jezelf. Laat zonnepanelen plaatsen en begin gelijk met besparen. Je kunt zonnepanelen op het dak van jouw bedrijf laten plaatsen. Het is belangrijk dat het dak schaduwvrij is en aan een gunstige kant ligt. Je wilt natuurlijk zo veel mogelijk zonlicht vangen met de panelen. Is dit niet het geval? Niet getreurd, je kunt zonnepanelen natuurlijk ook buiten plaatsen. Zonnepanelen in de tuin of zonnepanelen in een weiland laten plaatsen is ook een perfecte optie voor bedrijven om zo veel mogelijk zonuren te vangen. Vraag aan het installatiebedrijf naar de mogelijkheden en wat het beste is voor jouw bedrijf.

Vergoedingen en subsidies

Het is een behoorlijke investering om zonnepanelen te laten plaatsen. Maar wist je dat dit voor jouw bedrijf ook financiële voordelen heeft? Zo stimuleren zowel de staat als de gemeente groene energie en zijn er in elke gemeente wel potjes voor bedrijven die investeren in groene energie. Je kunt eenvoudig subsidie aanvragen en zo wordt er bijgedragen in de kosten voor installatie. Ook kan het belastingtechnische voordelen opleveren wanneer je investeert in groene energie. Zorg dat je voor de installatie volledig op de hoogte bent van alle mogelijkheden. Veel subsidies werken niet met terugwerkende kracht en moeten voor de installatie al zijn aangevraagd. Wees er dus op tijd mee en bespaar een groot bedrag op de installatie. Op deze manier is het een stuk voordeliger om als bedrijf jouw steentje bij te dragen en te investeren in groene energie. Bespaar op jouw energierekening, wordt zelfvoorzienend in energie en help het milieu om over te stappen naar groene energie. Elk bedrijf kan zonnepanelen installeren. Zowel op het dak als zonnepanelen in een weiland of tuin. Doe onderzoek naar subsidies en vergoedingen en zie hoe voordelig het voor jouw bedrijf kan zijn op over te stappen naar groene energie. Zonnepanelen laten installeren kan veel voor jou, jouw bedrijf en de het milieu betekenen.

Voor meer informatie spreek met Loodgietersbedrijf Hessel Postma.

Delen