Over ons

Bouwers en aannemers

Welkom op mijn blog over bouwers en aannemers. Ik ben Johan. Sinds ik op pensioen ben heb ik mijzelf toegelegd op het schrijven van mijn informatieve blog. Jarenlang heb ik gewerkt in de bouw en ben ik zelfs een tijdje aannemer geweest. Ik ben dus zeer goed op de hoogte van de werken die men zelf kan uitvoeren alsook de werken waar men beter een aannemer voor in de hand kan nemen. Met deze ervaring wil ik u dan ook helpen te bepalen of u zelf gaat klussen of dat u het werk uitbesteedt. Bouwers en aannemers zijn twee verschillende takken, maar sluiten elkaar niet uit. Veel leesplezier gewenst.

Zoeken

Archief

Tags

Bouwers en aannemers

Daken en uitbouw: dakkapel

by Vincent Armstrong

Een dakkapel plaatsen

Er kan een moment ontstaan dat je een kamer in je huis te kort komt. Dat kan omdat er een gezinsuitbreiding op komst is. Je zou daarbij kunnen denken aan een uitbouw of een dakkapel. Wanneer je de kosten tegen elkaar gaat afwegen, zie je dat het plaatsen van een dakkapel een stuk goedkoper is dan een uitbouw aan huis. Je zal voor beiden een vergunning moeten hebben van de gemeente. 

De kosten voor het plaatsen zijn van meerdere zaken afhankelijk

Je kunt er een van hout of een van kunststof nemen. Nu is er een van kunststof in aanschaf over het algemeen duurder dan een van hout. Omdat hij echter vaak hoog wordt geplaatst en het op vaste tijdstippen geverfd moet worden, moet je een schilder inhuren. Dat kost ook weer geld en dat heb je bij een kunststoffen niet. 

De grootte is van invloed op de kosten van je dakkapel. Hoe groter een dakkapel wordt hoe meer materiaal ervoor gebruikt moet worden, maar ook de tijd die aan het bouwen wordt besteed zal langer zijn. 

De vorm is van belang. Wanneer je een plat bovendak hebt, is dat bij een dakkapel goedkoper dan een die schuin afloopt. Hierbij worden vaak dezelfde pannen gebruikt als van het dak.

De ramen. Je kunt je afvragen hoeveel ramen je wilt hebben en wat voor soort ramen het moeten zijn? Je zal wel voor dubbel glas kiezen, maar moeten alle ramen opengezet kunnen worden? Deze ramen zijn duurder door het hang- en sluitwerk en het extra afhangen wat bij vaste ramen niet nodig is.

Laten opbouwen

Je kunt een aannemer in de arm nemen die de dakkapel voor je gaat plaatsen. Daarvoor zal je eerst bij enkele aannemers en offerte moeten laten opmaken. Wanneer de opgaven binnen zijn, kun je de prijzen gaan vergelijken. Er zitten altijd behoorlijke verschillen in. Nu hoef je natuurlijk nooit de goedkoopste te nemen, maar neem die waarbij je een goed gevoel hebt. Voordat hij aan het werk kan gaan, is het verstandig om alle punten op de offerte door te spreken. Eventuele aanpassingen kun je op de offerte bijschrijven en samen ondertekenen. De aannemer zal eerst beginnen met het vrij maken van de ruimte waar de dakkapel geplaatst moet worden. Wanneer dat is gedaan kan de aannemer de dakkapel gaan opbouwen. 

Prefab

Je kunt ook een dakkapel geheel kant en klaar in de fabriek laten maken. Hij wordt er dan op het afgesproken tijdstip door een kraan op het dak geplaatst. De aannemer hoeft het dan alleen af te werken dus dat vergt veel minder tijd voor de aannemer. Zodra het helemaal op het dak is aangebracht kan de glaszetter het glas komen plaatsen. Daar kan de aannemer voor zorgen. Zo'n kant en klaar dakkapel kun je ook van kunststof laten maken.

Delen